Ben jij de snelste streetracer?

5 Juni zal voor de zevende keer de Streetrace worden verreden. In meerdere categorieen zal er worden gereden over het inmiddels bekende parcours, volledig door de dorpskern van Goirle. Wederom wordt er gestreden voor de titel Nederlands kampioen streetrace.


De volledige dag zullen spannende wedstrijden in diverse categoriëen elkaar afwisselen en wordt er gestreden om de nationale titel. Kinderen, heren, dames en zelfs oud profrenners komen aan het vertrek. Alles omlijst met diverse optredens en activiteiten. Ben jij een mounteinbiker zonder licentie en lijkt een wedstrijd rijden je wel leuk? Iedereen die wel eens op de mountainbike zit en het leuk vind om ook eens mee te doen aan zoiets spectaculairs als de streetrace Goirle kan zich via deze site aanmelden.


De wedstrijden die op het programma staan zijn:

De Kidsrace (Scholencompetitie gemeente Goirle)
Dames 15+ (Alle licentiecategorieen nieuwelingen en ouder)
Heren 15+ (Alle licentiecategorieen nieuwelingen en ouder)
Ex-profwielrenners


: Programma
10:15 : Funklasse manche 1 - 25 min
10:50 : Funklase manche 2 - 25 min
11:25 : Kidsrace 1 Groep 3/4
11:40 : Kidsrace 2 Groep 5/6
12:15 : Kidsrace 3 Groep 7/8
12:50 : NK Streetrace Dames KNWU – 30 min
14:00 : Kleine Finale Funklasse - 30 min
14:45 : Ex-Wielerprofs / Prominentenrace - 25 min
16:00 : Finale Funklasse – 30 min
17:00 : NK Streetrace Heren 15+ 50 min + 1 ronde
18:00 : Huldiging

Categorieëen
De Kidsrace is bedoeld voor alle kinderen van de basisscholen van de gemeente Goirle vanaf groep 3 t/m 8. De kinderen strijden onderling in twee categorieen om de eer. De allerkleinste (7 tm 10 jaar ) gaan hun uiterste best doen om twee rondes af te leggen terwijl de oudere (11 tm 13 jaar ) zelf drie ronders mogen! Buiten de onderlinge strijd word er vooral gereden om het scholenkampioenschap. De wisselbokaal is momenteel in de handen van basisschool het schrijverke en zij zullen er alles aan doen om deze prachtige beker en bijbehorende cheque wederom in ontvangst te mogen nemen.


De Funklasse is een wedstrijd waaraan iedereen mag deelnemen die in het bezit is van een mountainbike. Erg leuk om eens een spectaculaire wedstrijd te ervaren. De deelnemers krijgen een daglicentie, gekoppeld aan een nummerbord en rugnummer. Er zijn hele mooie prijzen te winnen. Uiteraard is een fietshelm verplicht. Na de grote belangstelling in eerdere edities zal er dit jaar gestart worden in drie manches van elk 25 minuten en maximaal 50 deelnemers per Manche. Uiteindelijk zullen de eerste 15 finishers van de drie voorrondes net voor de finale van de 17+ heren hun opwachting mogen maken in een spannende finale. De snelste funners mogen dan nog eens 30 minuten volle bak! Na elke manche gaan de eerste 3 dames door. Zij starten vervolgens samen me de heren in de finale. Maximaal aantal deelnemers is 150 personen.


De officiele NK wedstrijd wordt vereden in één categorie. Alle licentie categorieen van af 15+, Nieuwelingen, Junioren, amateurs, masters en Elite/Belofte strijden samen voor de titel NK Streetrace 2017
Heren en dames rijden een aparte wedstrijd.

Het reglement omtrent de streetrace vind je hier: Reglement

EntertainmentMuziek & entertainment

De streetrace is inmiddels meer dan alleen maar koers. Op het parcours maken de renners de dienst uit maar daar buiten gebeurt er ook van alles. Ga je genieten bij het horecaplein op de Kalverstraat onder het genot van een biertje en Nederlandstalige muziek of kom je kijken naar de Trailshow op bijvoorbeeld het Kloosterplein?

Gedurende de dag zullen diverse artiesten optreden op het Kloosterplein of op het plein de Kalverstraat. En krijgt u honger? loop dan langs bij één van de foodtrucks of kies als van ouds voor een frietje.

Parcours


De Streetrace staat bekend om zijn spektakel en het bijbehorende parcours. Nieuw voor dit jaar is de grote houten kombocht direct na de zandbak en steigerbrug.

Het parcours: Start Tilburgseweg thv Kalverstraat – (RA) Kloosterplein – (RA) Tilburgseweg – (RA) De wieken (RD) mulderweg, (LA) Hovel - (RA) Kalverstraat - (LA) Oranjeplein - (RA) Marijkestraat - (LA) Rabobank terrein – (LA) Tilburgseweg – Finish.

Gedurende de ronde moeten de volgende obstakels worden overwonnen: 12m lange zandbak
Steigerbrug
Houten kombocht
Wavesection
Trappensectie (op en af)
Slalom
Tabletop jump

Rondom het parcours zijn diverse horeca gelegenheden, continue muziek en live optredens. Hierover later meer.

Sponsoren

<

Inschrijving

Inschrijving voor de streetrace is nu mogelijk. Inschrijven voor de funklasse categorieen kan via onderstaand formulier. Wil je deelnemen aan de KNWU wedstrijdcategorie? schrijf je dan in via mijn.knwu.nl.
Wil je deelnemen en kom je uit belgië? schrijf je dan in via onderstaand formulier:

Uitslagen

Onderstaand vind je de uitslagen van de Streetrace Goirle 2016:

uitslagen Funklassen / Prominenten

uitslagen Kidsrace

uitslagen Licentiehouders / EliteUitslagen van eerdere edities vind je allemaal hier op een rijtje: uitslagen 2011 tm 2014

Prominentenrace

Ook dit jaar wordt er weer een spannende prominentenrace georganiseerdt. De komende periode zal bekend worden gemaakt wie er allemaal zullen starten.

Kidsrace

Zit je op de basisschool, en hou je van fietsen ? Doe dan mee aan de Kidsrace tijdens de MTB Streetrace Goirle. Maar... je mag geen wielerlicentie bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Je rijdt in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst.

INSCHRIJVEN KIDSRACE
Wil jij mee doen aan de kidsrace? Schrijf je dan in door te mailen met vermelding van Naam, leeftijd, school, groep en woonplaats naar: info@rings-goirle.nl
Deelname aan de kidsrace is gratis


Alle deelnemers aan de kidsrace kunnen zich vanaf 11:00 melden bij de organisatietent op de kalverstraat. Daar wordt het stuurbord uitgereikt.

Het dragen van een valhelm is verplicht! Heb je geen helm, dan heeft de organisatie diverse helmen te leen.
Let goed op de starttijd. Zorg dat je op tijd bent.


De leeftijdscategorieën.
Categorie 1: meisjes en jongens uit groep 3 en 4 ( 2 ronden)
Categorie 2: meisjes en jongens uit groep 5 en 6 ( 3 ronden)
Categorie 3: meisjes en jongens uit groep 7 en 8 ( 3 ronden)

Op wat voor fiets wordt de race gereden?
Op je eigen fiets. Dus, heb je een gewone fiets, mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28 mm?
Dan kan de race beginnen! Fietsen met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn niet toegestaan.
Het is verplicht om een wielerhelm te dragen en deze kun je eventueel bij ons lenen voor deze wedstrijd.
Het parcours is helemaal vrij van verkeer en er zijn enkel kleine hindernissen ingebouwd, zoals een echte zandbak
waar je doorheen moet fietsen. De lengte van het parcours is 1.8 kilometer en gaat dwars door het centrum van
Goirle.

Voor iedere deelnemer is er een leuke prijs !!

De winnaars worden officieel gehuldigd op het podium.


www.streetracegoirle.nl, Spektakel van af 2011