Het gevecht om één trui, dwars door het dorp,

Like us on
Facebook!

25 Mei zal voor de vijfde maal de Streetrace worden verreden. Voor het eerst zal er gestreden worden om het officieel Nederlands kampioenschap Streetrace. In drie categorieen zal er worden gereden over het inmiddels bekende parcours volledig door de dorpskern van Goirle.


De volledige dag zal er worden gestreden om het rood-wit-blauwe tricot in zowel een heren als dames categorie. Niet alleen de beste Men 17+ categorie. Vooral de funklassers krijgen de aandacht! Iedereen die wel eens op de mountainbike zit en het leuk vind om ook eens mee te doen aan zoiets spectaculairs als de streetrace Goirle kan zich via deze site aanmelden.


De wedstrijden die op het programma staan zijn:

De Kidsrace (Scholencompetitie gemeente Goirle)
Funklasse bestaande uit drie manches en een finalerace
Dames 15+ (Alle dames licentiehouders van af 15 jaar)
Heren 17+ (Alle heren licentiehouders van af 17 jaar)
Dit betekend dus dat iedereen samen vecht om één titel. Om dit eerlijk te laten verlopen is er een duidelijk reglement opgemaakt.


: Programma
09.30 : Kids race 1
10.00 : Kids race 2
  : aansluitend huldigingen kidsrace
10.45 : Funklasse Manche 1 - 25 min
11.20 : Funklasse Manche 2 - 25 min
11.55 : Funklasse 3 - 25 min
12:20 : Vrije training
12.40 : kwalificatie tijdrit Heren 17+
13.45 : kwalificatie tijdrit Dames
14.15 : B-Finale Heren - 30 min
15.00 : Finale Funklasse - 30 min
15.35 : huldiging Funklasse
16.10 : NK Finale Dames - 30 min
17.10 : NK A-Finale Heren - 45 min + 1 ronde

Categorieëen
De Kidsrace is bedoeld voor alle kinderen van de basisscholen van de gemeente Goirle vanaf groep 3 t/m 8. De kinderen strijden onderling in twee categorieen om de eer. De allerkleinste (7 tm 10 jaar ) gaan hun uiterste best doen om twee rondes af te leggen terwijl de oudere (11 tm 13 jaar ) zelf drie ronders mogen! Buiten de onderlinge strijd word er vooral gereden om het scholenkampioenschap. De wisselbokaal is momenteel in de handen van basisschool het schrijverke en zij zullen er alles aan doen om deze prachtige beker en bijbehorende cheque wederom in ontvangst te mogen nemen.


De Funklasse is een wedstrijd waaraan iedereen mag deelnemen die in het bezit is van een mountainbike. Erg leuk om eens een spectaculaire wedstrijd te ervaren. De deelnemers krijgen een daglicentie, gekoppeld aan een nummerbord en rugnummer. Er zijn hele mooie prijzen te winnen. Uiteraard is een fietshelm verplicht. Na de grote belangstelling in eerdere edities zal er dit jaar gestart worden in drie manches van elk 25 minuten en maximaal 50 deelnemers per Manche. Uiteindelijk zullen de eerste 15 finishers van de drie voorrondes net voor de finale van de 17+ heren hun opwachting mogen maken in een spannende finale. De snelste funners mogen dan nog eens 30 minuten volle bak! Na elke manche gaan de eerste 3 dames door. Zij starten vervolgens samen me de heren in de finale. Maximaal aantal deelnemers is 150 personen.


De licentiehouders categorieën worden gereden volgens de UCI reglementen (4.1.005 ) Dit houdt in dat er word gereden in één categorie. Alle Junioren, belofte, amateurs, masters 30 & 40 en elites te samen. De wedstrijddag word gereden in twee delen. Een individuele tijdrit van één volledige ronde word verreden om de startvolgorde voor de finales te bepalen. De renner met de snelste tijd mag als éérste opstellen enz enz, ongeacht in welke categorie je rijdt. De 50 snelste renners rijden een finale welke bepaald wie zich de eerste Nederlands kampioen Streetrace mag noemen. De overige renners, maximaal 50 rijden een 2e finale en bepalen daarmee hun einduitslag. Een goede eindtijd in de proloog is dus zeer belangrijk voor het verloop van de wedstrijd. Maximaal kunnen er 100 heren licentiehouders mee strijden om de titel alsook 100 dames.

Het reglement omtrent het NK streetrace vind je hier: Reglement (Pdf)

Entertainment
Rene Schuurmans

Je hebt partyhits en partyhits!!! René Schuurmans heeft er al veel op zijn naam staan. Hits als ‘Laat de zon in je hart’ , ' Als ik haar Zie`, ‘Hela Ho’, ‘Handen in de lucht’, 'Is het Waar', ‘Ik ben nou eenmaal zo’ 'Geniet van het Leven" en 'Als het weekend is' zijn enkele van ‘de echte hits van het volk’ die afkomstig zijn van de sympathieke Brabantse zanger. Veel van zijn repertoire wordt werkelijk grijs gedraaid op regionale zenders, in de horeca en DJ’s op evenementen wat de enorme populariteit van zijn liedjes in het land onderschrijft.
Request

REQUEST is dé live entertainment show van dit moment. Met jaren lange ervaring verzorgt een team van full-time prof zangeressen, de streetrace met gweldig vocaal entertainment. Een interactieve vocale show waarbij het publiek bepaalt wat er gezongen wordt. Verzoekjes? Kom maar op! Van mooie Easy Listening tot uitbundige meezingers! REQUEST staat gegarandeerd voor een non-stop feest!
DJ Daan

Dj Daan Geeven bezorgt u een onvergetelijke middag op het Kloosterplein? Dj Daan is uw garantie voor een spetterend feest met support van het beste licht en geluid. Hij draait een mix van club, house en lounge.
Caramba

Caramba! is een Afro-Braziliaanse percussieband en bestaat sinds 2000. In enkele jaren groeide Caramba! uit tot een bekend fenomeen in het zuiden van Nederland. Dankzij de speelstijl en uitstraling, wordt er bij ieder optreden gezorgd voor een 9 op de schaal van Richter!! Caramba! spettert op festivals, bruiloften, sportevenementen en bedrijfsfeesten. Maar vooral gewoon op straat, tussen de feestende toeschouwers, voelt Caramba! zich het meeste thuis! De speelstijl van Caramba! laat zich het best omschrijven als "Freestyle Afro-Braziliaanse Percussie": Afro-Braziliaans, met name samba en samba-reggae, aangevuld met arrangementen van hedendaagse percussienummers.
Patrick Smit

Patrick Smit is voormalig Nederlands Kampioen Mountainbike Trial en verzorgt spectaculaire Trial shows en Clinics voor bedrijven en evenementen in binnen en buitenland.
Frank Evenblij & Erik Dijkstra (Jakhalzen)

Frank Evenblij verwierf voornamelijk bekendheid als Jakhals in het populaire VARA programma De wereld draait door, maar maakt alweer geruime tijd tal van andere, eigen programma’s, waaronder de fraaie reeks Evenblij met ... Samen met Erik Dijkstra maakt hij het onconventionele sportprogramma Bureau Sport, dat in de traditie van Holland Sport ook leuke televisie is voor niet-sportfanaten

Jakhals Erik Dijkstra geldt als een van de grote beloften van de Nederlandse televisie. Hij valt op door zijn ronkend stemgeluid met Twentse tongval, waarmee hij de vaste ‘stem’ van DWDD is geworden. Ook als Jakhals weet hij precies de juiste toon te raken: eerlijk, bevlogen, intelligent, no nonsense en met humor.
Oud Wielrenners Jeroen Blijlevens, Max van Heeswijk en Huub Zilverberg

Jeroen Blijlevens wist etappes te winnen in alle drie de grote wielerronden, evenals in de Tour de l'Avenir en de Ronde van Nederland. Ook won hij Veenendaal-Veenendaal. In totaal behaalde Blijlevens 74 overwinningen in zijn profcarrière.


Max van Heeswijk is een Nederlands wielrenner, die zijn profloopbaan begon in 1995 bij de Motorola-ploeg. Van Heeswijks bijnaam is Mad Max. Zijn specialiteit is de sprint, en dan het liefst licht bergop. In de Ronde van Spanje 2004 kreeg hij in de tweede etappe de gouden trui om de schouders gehangen, maar in de negende etappe moest hij in een zware bergetappe opgeven. Ook verrichtte hij in zijn carrière veel knechtwerk, onder meer voor Roberto Heras en Lance Armstrong. De laatste betaalde hem terug door in de Ruta del Sol van 2004 (waarin Van Heeswijk dat jaar twee etappezeges pakte) de sprint voor hem aan te trekken.

Parcours


De Streetrace staat bekend om zijn spektakel en het bijbehorende parcours. Nieuw voor dit jaar is de grote houten kombocht direct na de zandbak en steigerbrug.

Het parcours: Start Tilburgseweg thv Kalverstraat – (RA) Kloosterplein – (LA) Tilburgseweg – (RA) De wieken (RD) mulderweg, (LA) Hovel - (RA) Kalverstraat - (LA) Oranjeplein - (RA) Marijkestraat - (LA) Indoorpassage – (LA) Tilburgseweg – Finish.

Gedurende de ronde moeten de volgende obstakels worden overwonnen: 12m lange zandbak
Steigerbrug
Houten kombocht
Indoorpassage, parkeergarage
Wavesection
Trappensectie (op en af)
Slalom
Indoorpassage, Rabobank
Tabletop jump

Rondom het parcours zijn diverse horeca gelegenheden, continue muziek en live optredens. Hierover later meer.

Sponsoren

Inschrijving

Deelnemerslimiet Funklasse is bereikt. Inschrijven Funklasse niet meer mogelijk.

Voorinschrijving voor de KNWU NK onderdelen (dames 15+ / heren 17+) is gesloten. Wil je nog starten mail dan naar dit adres om jezelf aan te melden

Concurentie checken?
De deelnemerslijsten worden geregeld bijgewerkt en vind je hieronder terug:

Deelnemers NK Streetrace 2015

Funklasse:
Startlijst funklasse - Alfabetische volgorde -

Heren NK:
Startlijst NK 17+ Heren - Alfabetische volgorde -

Dames NK:
Startlijst NK 15+ Dames - Alfabetische volgorde -


Uitslagen

Onderstaand vind je alle uitslagen van het NK streetrace 2015: Kidsrace

Funklasse manche één

Funklasse manche twee

Funklasse manche drie

Finale Funklasse

Kwalificatie Heren

Kwalificatie Dames

Finale Heren

Finale Dames

Uitslagen van eerdere edities vind je allemaal hier op een rijtje: uitslagen 2011 tm 2014

Kidsrace

Zit je op de basisschool, en hou je van fietsen ? Doe dan mee aan de Kidsrace tijdens de MTB Streetrace Goirle. Maar... je mag geen wielerlicentie bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Je rijdt in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst.

INSCHRIJVEN KIDSRACE
Wil jij mee doen aan de kidsrace? Schrijf je dan in door te mailen met vermelding van Naam, leeftijd, school en woonplaats naar: info@rings-goirle.nl
Deelname aan de kidsrace is gratis


De leeftijdscategorieën.
Categorie 1: meisjes en jongens uit groep 3, 4 en 5 ( 2 ronden)
Categorie 2: meisjes en jongens uit groep 6, 7 en 8 ( 3 ronden)

Op wat voor fiets wordt de race gereden?
Op je eigen fiets. Dus, heb je een gewone fiets, mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28 mm?
Dan kan de race beginnen! Fietsen met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn niet toegestaan.
Het is verplicht om een wielerhelm te dragen en deze kun je eventueel bij ons lenen voor deze wedstrijd.
Het parcours is helemaal vrij van verkeer en er zijn enkel kleine hindernissen ingebouwd, zoals een echte zandbak
waar je doorheen moet fietsen. De lengte van het parcours is 1.8 kilometer en gaat dwars door het centrum van
Goirle.

Voor iedere deelnemer is er een leuke prijs !!

De winnaars worden officieel gehuldigd op het podium.

Tevens strijden de deelnemers voor het schoolklassement.
De winnende school krijgt een hele grote trofee en een leuke bijdrage
voor sport en ontspanning !
De deelnemers van de winnende school worden apart gehuldigd

www.streetracegoirle.nl, Spektakel van af 2011